Back in kiwiland!!!

allereerst Willem hartstikke bedankt voor de extra fotoruimte! haha ik heb nu zoveel fotoruimte dat ik voorlopig wel vooruit kan!

maar...IK BEN WEER IN NIEUW ZEELAND!!! en wat voelt het goed! geweldig om hier weer te zijn. Ik bedoel Australie was geweldig maar NZ is fantastisch! Het is zoveel mooier, zoveel groener! Het is hier niet zo warm als in Perth. Daar was het op een gegeven moment 42 graden! En ik heb dan ook voor het eerst dit jaar me jeans weer aan. Maar met 20 graden is het natuurlijk nog steeds prachtig weer!

Ik werd opgehaald door me lieve nichtje Petra en ome Piet. De eerste dag heb ik het even rustig aan gedaan en voornamelijk heel lang uitgeslapen en toen stond Wade [hubbie van me nichtje Petra]voor de deur. Ben met hem even gezellig op pad geweest, leuke strandwandeling gemaakt, lekker wat gegeten en filmpje gekeken. Petra kwam laat thuis. Zij heeft het nu heel druk met werkmaar na 13 februari hebben we gezellig alle tijd om leuke dingen te doen!

Vrijdag ben ik met Ome Piet naar Lion Rock geweest waar je wel een beetje fantasie voor nodig heb om er daadwerkelijk een 'lion' in te zien. Maar bij mij geen gebrek aan fantasie! En hebben we een mooie wandeling gemaakt door the forest. Zagen we een prachtige waterval. De wandeling duurde wat langer dan gepland want na een verkeerde afslag hebben een uur langer door het bos gedwaald. Wat absolut niet erg is want het is heerlijk en onwijs mooi om door het bos te wandelen. En daarna zijn we naar Kitty en Richard gegaan. Ze wonen in een fantastisch mooie wijk, 10 minutjes van Auckland city en geweldig mooie 100 jaar oude romantische huizen! s'avonds was er in het albert park een festival om chinees oud en nieuw te vieren. Mijn chinees teken bleek een monkey te zijn en de eigenschappen daarvan zijn: flexible, innovative, sociable, clever but yields to temtation....dusssss

Undecided
....haha. Maar het was een leuk festival met veel mooie lampionen enzo. En festivals zijn zowieso altijd leuk, mensjes kijken, lekker eten, muziekje. Ik heb zelfs de preme minister van NZ gezien!

Ondertussen had ik de uitnodiging van Morrie, de buschauffeur van de kiwi experience vorig jaar, gekregen om mee te gaan op een rit naar Paihia in de Bay of Islands. Dus zaterdag middag ben ik met de bus naar Auckland city gegaan en werd daar opgepikt door Morrie. De rit naar Paihia is fantastisch mooi! de bergen, het uitzicht, al het groen! Ik zou dat dagen kunnen doen, gewoon lekker relax in de bus zitten en genieten van al dat moois om je heen, kiwi muziekje op. Heerlijk! Onderweg zijn we nog gestopt bij een Dutchie shop en hebben we lekker kaas en stroopwafels gekocht! Ik kon nog net de verleiding weerstaan om een pot pindakaas te halen. Zou niet zo charmant zijn om zo een pot pindakaas leeg te lepelen natuurlijk ;-)maar de kaas en stroopwafels smaakte heerlijk! Ik was vorig jaar al met Wade en Petra naar Paihia geweest en herkende weer veel dingen onderweg van toen! maar was leuk om er weer te zijn, het was leuk om er even tussen uit te zijn en weer 'a la kiwi ex' te toeren en gezellig bij te babbelen met Morrie. We hebben een lekker hapje gegeten in Paihia en de volgende dag moest hij 25 backpackers ophalen en reden we weer terug naar Auckland. Maar onderweg zijn we gestopt in Waipoua waar de grootste kauri tree van Nieuw Zeeland staat. de Tane Mahuta is 15 meter hoog en er zijn 8 boomknuffelaars nodig om de boom te omhelzen! zo groot, zo indrukwekkend! Ikwou daar vorig jaar al heen maar dat kwam er niet van, ik wist niet dat we er nu heen zouden gaan dus dat was een leuke verrassing!Na die mooie wandeling en nog wat leuke stops kwamen aan de eind van de middag in Auckland aan. Op de bus heb ik wat leuke mensen leren kennen en besloot nog een avondje in Auckland city te blijven voor een gezellig drankje en dansje!

De volgende dag had ik afgesproken met me nichtje Kitty en zij nam me mee naar Waiheke island. Een half uurtje met de ferry from Auckland. Mooi eiland met vele wijngaarden en uiteraard hebben we een mooi stukje gewandeld. Lekkere lunch gehad aan het strand. Het is echt optimaal en maximaal genieten! En ik wordtechtdoor en door verwend door me famaly hier!

Voor morgen heb ik een excursie geboekt naar Cape Reinga. Ik ga dus weer helemaal naar boven. Ik was al op de helft van het weekend maar wil graag nog verder. Dus morgen stap ik op de bus, blijf weer in Paihia en dan naar Cape Reinga het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland waar je, als het meezit, heel goed de splitsing van de oceanen kan zien!

Het voelt zo goed om hier weer te zijn, en Nieuw Zeeland is zoadembenemend mooi! De 19e stap ik op het vliegtuig naar Buenos Aires maar daar wil ik nu nog even niet aan denken!

Arjan

Fantastisch om je verhalen te lezen! Man! Wat zal jij genieten!!!

Car

Super meid!! Geniet er lekker van, klinkt goed allemaal!

Marjolein

He Xeen,
Wat een leuk verhaal weer om te lezen, ik ben weer helemaal bij! geniet morgen van het noordelijkste puntje, en willen ook graag die splitsing zien dus maak maar mooie foto's haha. Zal je helaas niet kunnen vastleggen denk ik, maar het was maar een ideetje! Geniet, en wacht weer met smart op het volgende verhaal.

X
Mar (van Daan)

Danielle

Gezellig zo met Morrie..!!! Geniet ervan he!!!Je heb groot gelijk.. Fleur heeft haar kaart ontvangen, ze heeft hem al een paar keer "voorgelezen" aan ons.
Blijven schrijven he!!. Kus
Daan (van Mar)

sandra

Jeetje meid, wat maak jij mooie dingen mee!! Geniet maar lekker!! Xxx

Brenda

De Busdriver??? Hmmm... Was het leuk? Spannende rit??? :P
Have fun!!!
x Brenda

Renée

Heerlijk meid, je ziet er goed uit ook zeg! Je kunt zien dat het reizen het beste in je naar boven haalt! Geniet ervan lieverd! Ik blijf je lezen!! Dikke hollandse klapzoen van mij!

cees euser

hallo Xenia als je naar Cape Reinga gaat zou je zeker ook even moeten stoppen bij Kauri kingdom en mooie moeras kauri kunst moeten bekijken. Wat een mooie reis maak je toch ik ben heel jaloers! Groetjes Cees

tante Marietje

Hoi Xenia,héérlijk om te lezen hoe enthousiast je bent nu je weer in Nieuw Zeeland ben en weer volop geniet, en wij ook maar dan van je verhaal!Kun jij niet iets met je reiservaringen gaan doen evt in het tourisme?want het idee dat jij straks weer keurig een baan hebt van 9 tot 5 en op zaterdag naar AH gaat/moet dat is wel ff wennen en lachen!Jij zit daar lekker in de zon en hier is de Elfstedentocht-koorts uitgebroken gaat ie wel of niet door,maar vanavond weten wij meer afwachten...De foto's die je geplaatst heb zijn weer heel mooi en leuk,maar waar kunnen wij de andere tientalle/honderde foto's bekijken en/ of zien?Doe maar een verhalen..filmavond!Lieverd geniet van Nieuw Zeeland en van je familie en wij kijken alweer uit naar meer leesvoer van jou.Dikke kus ome Herman en tante Marietje.

xenia

hoi tante marietje ik moet er voorlopig ook niet aan denken om zaterdag naar de AH te gaan. haha...zal inderdaad ontzettend en heel erg wennen worden! maar inderdaad zoals ik schrijf is het ook. het is echt zo fijn weer in NZ te zijn! En al die andere fototjes staan nog op me camaratje maar ga een mooi boek maken als ik thuis ben...wat voorlopig nog niet het geval is! ;-) hihi

willem

ik ben gewoon stikjaloers haha, nou ga lekker verder en onthoud alles, enjoy your trip.

Ramona

ik ken maar een ding zeggen (alweer) JALOERS :-))