3 day tour Melbourne - Sydney

Heel heel erg vroeg moest ik klaarstaan bij Nomads hostel om opgehaald te worden door de OZ experience bus. Omdat ik de vertrouwde groene bus verwachtte had ik bijna het kleine witte busje met de enthousiaste chauffeur aan me voorbij laten gaan. Maar omdat hij zo enthousiast ' Sydney' aan het roepen was besloot ik het toch maar eventjes te vragen. En ja hoor ik stond op de lijst. OZ experience is overgenomen door Greyhound die hun prijzen zo laag heeft gemaakt dat OZ experience wel failliet moest gaan...Maar goed maakt niet uit. Het heeft ook vier wielen en gaat vooruit! en er was nog een plekkie voorin vrij die ik snel ingepikt heb. Vind het fijn om voorin te zitten en vrij uitzicht te hebben dan ergens in het midden weggestopt te zitten.

En toen vertrokken we...Schuin achter mij zat een Nederlandse meid uit Dordrecht!!! hoe raar is dat! Ze heet Marie Louise en eigenlijk heb ik heel de tijd gezellig met haar opgetrokken en nu ook in Sydney afgesproken...

Maar eerst naar Lake Entrance. Onderweg stopte we bij een park waar we als het goed was Kangaroes en Walibi's in het wild konden spotten en we hebben ze gezien!!! een hele kudde. Gaaf hoor! Ik kon nog best dichtbij komen. En er sjokte ook wat Emoes voorbij. Zo apart! En wat ik ook heb gezien is een red back spider. De tweede dodelijkste spin van Australie! Ik heb hem op foto want hij was nog geen 30 cm verder, maar helaas is de foto fuzie. Vervolgens hebben een lunch gehaald voor een picknick lunch op het strand. Maar eerst een wandeling naar een top van een berg voor een waanzinnig uitzicht! Daar hebben Marie Louise en ik onze lunch opgegeten en vervolgens naar een mooi wit strand. Helaas waaide het te hard dus ik heb nog niet echt een bikini momentje gehad.

Toen door naar Lake Entrance. Daar hadden we diner en heb ik de de zonsondergang op het langste strand van Australie gezien. 90 mile beach. De volgende morgen moesten we weer vroeg verzamelen. Het is wel gezellig om naast de buschauffeur te zitten want hij verteld ontzettend veel ' wist je datjes' over Australie. Zoals 89 procent van de slangen en spiderbeten zijn op de enkel of lager. Ben ik ff blij met me foute grote bergschoenen! En [nu opletten meiden, want ik kan er ook nog niet over uit] maar.... op 1 single aussie lady zijn er 15 single mannen beschikbaar!!! haha zo grappig allemaal. Ondertussen heb je een fantastisch uitzicht over McClouds daughters look a like valleys enz. En helaas...ook zat dode aangereden walibi's...ik heb er 5 gezien die dag en 2 vossen en een mombat. Leuke is wel dat de buschauffeur stopt bij de leuke borden waar natuurlijk iedereen mee op de foto wil! Hij is erg enthousiast en weet ontzettend veel! Van Lake Entrance gingen we naar Thardbo, een skigebied in de winter,waar we weer op een berg hebben gewandeld. Dit keer mount Kosciuszko. Eerst met een gondel omhoog maar het was best fris die dag en Marie en ik hebben totaal 5 km gewandeld en daarna onszelf verwend met een warme choco in het hoogste restaurant van Australie. savonds weer eten [zat er allemaal bij inbegrepen net zoals de accomondatie!] en zoals het hoort in een skigebied hadden we na het eten skischnaps. De volgende dag weer door. Met een tussenstop in de hoofdstad van Australie Canberra. Daar hebben we een oorlogs monument bezocht en wat heel leuk was het parlementsgebouw van Australie! En daarna naar Sydney! En dat is waar ik nu ben. Ik moest me hostel nog regelen maar dat is allemaal goedgekomen ondanks de kerstdrukte. Ik heb vanavonds zelfs een kamer voor mezelf! Morgen met Marie naar de Bleu Mountains of Sydney ontdekken. Ik heb in iedergeval 3 daagjes hier dus tijd zat! Bondi Beach here i come!

Nanine

Leuk om weer te lezen allemaal!

Ramona

weer een leuk verhaal, Xeentje....

x

Annemarie

Klinkt allemaal heerlijk Xeen, wat maak je veel mee in zo'n korte tijd!!
Respect, en blijf schrijven het is super om te lezen en de foto's te bekijken terwijl hier de hagel tegen de ramen tikt.. ;)
Dikke kus, Annemarie

sandra

Super leuk om weer even jou verhaaltjes te lezen! X

Tante Marietje

Hoi Xenia,zaterdag op jouw vaders-verjaardag geweest en alles over jouw grote droom en avontuur gehoort en ook de site gekregen waarop wij jouw kunnen volgen,en dat is me toch leuk!!!!wat jij allemaal al niet meemaakt en ziet... super!......wij liften nu mooi met jou mee en zien (bijna) de hele wereld door jou ogen!Ome Herman heeft zondagmorgen meteen fotoruimte naar jou over gemaakt,hopelijk is dat goed gegaan anders geef maar een gil dan proberen wij het opnieuw.Wij zitten nu al te wachten op die leuke-mooie verhalen en de meer dan fantastische foto's!En nog twee keer springen en dan is het Kerstmis,hier zonder sneeuw maar bij jou nog veel exstremer...zon...zon..zon!Geniet van alles voor 200% en aparte Kerstdagen, dikke kus,Ome Herman en Tante Marietje.

xenia

hoi Tante Marietje en Ome Herman. allereerst hartstikke bedankt voor de fototegoed. Zal ik zeker nodig hebben want ik klik maar wat raak hier. vandaag ophra house gezien en harborbridge! heel tof. Ik geniet zeker voor de volle 200 %. Het is fantastisch hier! bedankt voor de leuke lieve reactie. is leuk om te lezen!!! veel liefs van down under!

john en anita

Hoi xenia,

leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt.
en mooie foto s zeg.

geniet er van en we blijven je volgen xxxxxjes

Timo

leuk veraal Xenia.
Nog veel plezier met kerst.
en maak er nog wat leuks van.
(ik wou dat ik er was)
groetjes timo