Melbourne!!! koalaknuffelen, kangaroes en helicoptervluchten!
Leuk om alle reacties te lezen op mijn eerste verhaal!!! Thanx everyone!
Ik hou het nu kort...want ben nu net [0.30] terug van een excursie! waarom zo laat denken jullie...nou dat kwam omdat een aantal lieve kleine schattige happy feet wezentjes eventjes op zich lieten wachten. Maar daarover later meer!
Eerst Melbourne. Een mooie stad, een grote stad en een drukke stad. De eerste dag heb ik gewoon rustig aan gedaan. Eventjes bijkomen en inchecken en excursies regelen. Heb toen wel een beetje door de stad geslenterd maar al snel besloten dat ik dat morgen maar eens goed ging doen en al snel zat ik relax op het dakterras te genieten van het zonnetje!
De volgende dag ben ik met de free city tour tram [die meer door locals dan toeristen wordt gebruikt] door de stad getourd. Een aantal keer uitgestapt en een leuk rondje gewandeld. Wat leuk was was dat het die dag waarschijnlijk een feest was voordiegene die afgestudeerd waren want overal zag ik zwarte gewaden en grappige petjes! Heel leuk!!!
Melbourne is een mix van oude gebouwen en super mega hippe moderne gebouwen maar wel in een goede balans! Er was ook een free city tour bus maar die heb ik uiteindelijk niet kunnen vinden. Maar in het hostel vertelde ze mij dat dit precies hetzelfde was dus toen maar opzoek naar me opstapplek voor de OZ experience. Leek me handig te weten waar dat is in plaats van smorgens stressen met een rugzak op van 15 kilo. Maar is makkelijk te vinden dus dat wordt geen probleem. sAvonds met een Belg naar een markt geweest waar alle restaurants een standje hadden en hun internationale specialiteiten verkochten. Elk land was wel vertegenwoordigd. Had zelfs poffertjes kunnen eten als ik dat had gewild, maar dat wou ik natuurlijk niet! haha...Maar was een leuke sfeer en een drukte. Veel mensen die daar heen gaan en lekker van alles wat proberen. Cool concept!
Dondermorgenvroeg werd ik opgehaald voor de great oceaan road tour. Een tour die me langs waanzinnig mooie stranden leidde. En een bos waar ik Koala's in het wild gezien heb naast de kakatous en andere mooie vogels die hier aan je voorbij fladderen. Na een mooie wandeling door een rainforest gingen we naar de 12 apostles. Waanzinnig mooi waarbij een aantal rotsformaties los gekomen zijn van Australies en nu met zijn twaalven een mooi beeld vormen. Ik heb besloten om dit optimaal te bekijken en ben met een helicoptervlucht langs de kust gevlogen. in 1 woord: WAANZINNIG!!! echt onwijs cool, gaaf, leuk, mooi enz enz! Ik heb mezelf dit kado gedaan van de centjes die mapa me meehaden gegeven voor kerst. Dus een cooler kerstkado dan dit! wow dat had niet gekund. Was echt heel gaaf!!! Daarna nog door naar nog meer mooie plaatjes! Het was een topdag! super gezellig met mister Zwisterland en Miss Duitsland. Dat maakt de dag ook wel leuker natuurlijk! Daarna een drankje gedaan met me roomies en toen naar bed. Morgen weer een drukke dag...
Vandaag dus. Vandaag ben ik om 12 uur vertrokken en na werkelijk duizenden vleermuizen gezien te hebben gingen we naar een Wildlife park. Daar heb ik het ontzettend lieve schattige snoezige slaperige koalabeertje van dichtbij mogen zien. Heel dichtbij! Zo leuk!! Echt schatjes zijn het. Maar wat helemaal bijzonder was was het voeren van de kanagaroes en walibi's [ja daar zit een verschil in ?!?!] zo tof om zo dichtbij te komen bij die beestjes die zo ontzettend loom uit de ogen kijken! heel bijzonder. Natuurlijk was het omdat ik een bakje voer in me handen had. Maar met die voorpootjes pakken ze dan je handen beet om hun eten op te kunnen eten. Zo grappig. En was bij een moeder in de buurt met een baby in haar buik. De eigenwijze donder zat er ondersteboven in de buidel. Niet echt handig haha. Daarna gingen we naar Phillips pinguin island. En dat is waarom ik zo laat terug ben. We moesten wachten totdat de pinguins terugkwamen voor de jacht en met een tocht over het strand terug gingen naar hun jongen om de te voeren. Zo ontzettend leuk om te zien. Het zijn de kleinste pinguins van hun soort en bij zonsondergang komen ze aan wal om voor hun 6 centimeter grote benen een mega afstand af te leggen over het strand en door de duinen naar de holletjes. Het was niet toegestaan foto's nemen. Uiteraard niet en gelukkig niet want de beestjes leven daar in het wild! Maar het was een bijzonder gevoel om nog geen meter naast een groepje gezellige happy feet guys mee te lopen naar hun plekkie. Het was wel afgezet enzo maar toch! Leuk!!!
En nu uiteindelijk terug in het hostel. Kon het toch niet laten om mijn eerste gedeelte van de Aussie ex met jullie te delen. Dus het is een onwijs latertje voor mij en morgenvroeg om half 7 moet ik met de OZ bus mee. haha wat nou vakantie dit is serieus stress! Maar je hoort mij niet klagen. Het is waanzinnig!!!
Klinkt zeker waanzinnig!! Enne gaaf man die helicoptervlucht!!
lieve xenia
we vinden de foto's erg mooi en ralf zegt net xenia is dapper... omdat je ze eten durft te geven de beesten. en fleur zegt nu.. xenia is dapper omdat ze in de helicopter is geweest. we blijven je volgen, dikke kus van Ralf en Fleur en ook van de papa en mama.
Yoehoe,
Wat een geweldig verhaal, en die foto's hé...!!!kweet zeker dat het nog mooier is dan in het verhaal staat, want zoiets kan je niet beschrijve....:D
Veel plezier,
Kusjes Machiel